Vetheid! Hoe geraak ik mijn buikvet kwijt ?!

 

Waarom kan ik mijn gewicht niet verliezen, zelfs als ik niet zo veel eet ?! Hoe geraak ik mijn buikvet kwijt ?! Ik wil een betere lichaamscurve!

Voordat we beginnen, moet ik allereerst één ding benadrukken: dikheid is niet alleen bij vrouwen een stress, maar de mannen zouden er ook bezorgd over moeten zijn. Omdat vet veel moderne ziektes kan veroorzaken, vooral als er te veel vet in je bloed zit. Een hoog vetpercentage in uw bloed zal gemakkelijker hartaandoeningen, hoge bloeddruk, diabetes, beroerte, leververvetting, cirrose enz. veroorzaken. Vet stapelt zich op en vermindert de bloedcirculatie. Het zorgt er ook voor dat mensen zich moe voelen, er oud gaan uitzien, een slechte huidconditie hebben, gezichtsvlekken … enz. Daarom is het controleren van het gewicht (vet) de taak van iedereen, want dat zal je gezondheid en schoonheid verbeteren en je er jonger laten uitzien.

Nu praten we over hoe de mensen hun vetheid veroorzaken? Er zijn 6 hoofdredenen

  • Koud eten
  • Grote stress
  • Endocriene aandoeningen
  • Te veel eten en drinken (door werk of socialiteit)
  • Overwerken
  • Laat opblijven

 

Vetheid door het eten van koud voedsel

Dit soort vetheid wordt veroorzaakt door nat oedeem van de milt, dat meestal te wijten is aan eten of drinken van te veel koud voedsel, zoals ijs, koude dranken, salade, sashimi of altijd koud water drinken. Chinese geneeskunde gelooft dat “de milt ,de spieren regelt”.

De miltdeficiëntie zorgt ervoor dat de spieren zwak worden en ligamenteuze laxiteit.

Het wordt aanbevolen om de spieren van het onderlichaam en de benen te oefenen, en na de oefening kunt u de sauna en het stoombad gebruiken om het metabolisme te versnellen en het lichaam nat te maken.

Maar vergeet niet dat je nog steeds water moet aanvullen (het is beter om warm water te drinken).

 

 

 

Vetheid door stress

Door hoge stress op lange termijn is gemakkelijk om warmte te krijgen in de lever en maag.

Dit soort mensen willen altijd eten als ze zich in een stressvolle situatie bevinden. Hun spiervet is dikker en steviger.

Het wordt aanbevolen omrekeningen te doen zoals yoga ,stretching , tai chi, pilates en dergelijke om de strakke spierbanden te ontspannen en om de lichaamscurve te verfraaien. Neem ten minste twee of drie dagen per week deel aan aerobe oefeningen zoals joggen, stevig wandelen, boksaerobics, buikdansen, hiphop, squash, enz.

Het is niet alleen om de hart- en longfunctie te versterken of het verbranden van vet te bevorderen, maar ook om emoties te ventileren en stress door de beweging los te laten.

Het nemen van een bad met Chinese kruidengeneeskunde, minstens één keer per week, kan efficiëntie bereiken voor het verlichten van stress, afvallen en vetreductie.

 

Vetheid door endocriene stoornissen

Dit soort vetheid hoort in de Chinese geneeskunde bij de nier-yang-deficiëntie die endocriene stoornissen kan veroorzaken

Het meest aangetaste orgaan is de baarmoeder en de eierstokken van de vrouw.

Oefeningen moeten speciale aandacht besteden aan bekkenactiviteit en de bekkenbloedsomloop versterken.

Vrouwen kunnen de functies van bekken, baarmoeder en eierstokken versterken door op een fiets te gaan staan, met uw heupen te slingeren tijdens het lopen, het draaien van de taille en bewegingen van de heupen.

 

Vetheid door te veel te eten en te drinken

Sommige mensen eten en drinken te veel vanwege de behoeften aan werk of socialiteit.

In de Chinese geneeskunde weten we dat de lever en gal gemakkelijk in een warme en vochtige toestand kunnen komen.

Dit soort mensen heeft meestal buikvet, dit vet hoopt zich op in de taille en de buik.

Als gevolg hiervan wordt de taille dikker en wordt de buik groot. Daarom is het noodzakelijk om de oefening van de taille- en buikspieren te versterken.

Hoelahoep, sit-ups, swingmachines, buikdans, yoga, pilates en andere bewegingen, en toenemend lopen van 30 minuten tot een uur, door het slingeren van heupen en taille, helpen deze activiteiten om het vet in de taille en de buik te verbranden.

 

Vetheid door overwerken

De mensen met overgewicht met onvoldoende Qi en bloed door overwerking zijn snel moe, zweten veel, zijn bleek en hebben een slechte slaapconditie.

Dit soort mensen kunnen kiezen voor een progressieve en zachte aërobe oefening, zoals stevig wandelen, fietsen op een hometrainer.

Maar de trainingsduur is niet te lang, geleidelijk verhoogd van 15 minuten tot 30 minuten en uiteindelijk 1 uur, op basis van fysieke energie van mensen.

Chinese geneeskunde gelooft dat Dantian (丹田) de bron van fysieke kracht is.

De positie van Dantian ligt onder de navel.

Daarom trainen ze buikspieren, zoals sit-ups, yoga en pilates, etc. het verhoogt niet alleen de vitaliteit, maar verhoogt ook het deel van de spieren in het lichaam, bevordert het caloriemetabolisme en helpt gewicht te verliezen.

 

Vetheid door laat op te blijven

In de Chinese geneeskunde zijn dit soort mensen gemakkelijk om nier-yin-deficiëntie en leverbarrieziekte te hebben die te wijten zijn aan laat opblijven.

Ze hebben meestal slaapproblemen, worden gemakkelijk boos, dromen veel tijdens het slapen, hebben droge of rode ogen, verliezen van haar en hebben lage rugpijn.

Het wordt aanbevolen dat de mensen kunnen beginnen met progressieve en zachte bewegingen, zoals stevig wandelen, fietsen op een vaste fiets, zwemmen, enz.

De tijd en intensiteit van het bewegen neemt geleidelijk toe afhankelijk van de fysieke conditie en de oefeningen veroorzaken geen lichamelijk ongemak. Suggereren dat ze drie uur voor het slapen gaan geen aërobe oefening doen.

Omdat intensieve lichaamsbeweging de bijnieren stimuleert, maakt het fysieke kracht beter, maar het is niet goed om in slaap te vallen.

 

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close