Pijn bij het masseren van de meridiaan?

  Waarom hebben we pijn bij het masseren van de meridiaan?

Een gezond lichaam heeft voldoende qi en bloed nodig en een goede qi-bloedcirculatie. Patiënten vroegen me altijd waarom ze pijn voelen in sommige delen van hun lichaam. De meeste redenen zijn slechte circulatie van Qi en bloed. In de Traditionele Chinese geneeskunde gaat het meestal over het verbeteren van de Qi-bloedsomloop. In feite moeten we allemaal letten op hoeveel schade er wordt veroorzaakt door qi-stagnatie en bloedstasis.

Als er onvoldoende qi en bloed is, zal ons lichaam zwak zijn en zullen er problemen zoals vermoeidheid en zich slaperig voelen optreden. Als het lichaam geen qi (energie) heeft, dan is het in een vegetatieve toestand. Als er geen qi is om bloed te duwen, dan zal dit een slechte bloedcirculatie hemiplegie veroorzaken. Om nog maar te zwijgen over het feit dat de resulterende blokkering door vocht en bloedstasis ontstekingen en tumoren kan veroorzaken.

Als uw lichaam zwak is en u voelt dat sommige delen van uw lichaam bijzonder hard, pijnlijk of pijnlijk zijn? Gelieve dan meer aandacht te besteden omdat meridiaan gezondheid gerelateerd is aan de kwaliteit van uw toekomstige leven.

 

De symptomen van geblokkeerde meridianen:

  • Pijn: Pijn is een belangrijk signaal dat de meridianen worden geblokkeerd. Het eerste gevoel van een geblokkeerde meridiaan is pijn. Zoals we in de Traditionele Chinese Geneeskunde zeggen: “痛 则 不通, 通则 不 痛 (tong ci bu tang, tong ci bu tong) “, als je lichaam pijn voelt, betekent dit dat de balans in je lichaam wordt verstoord”. Omgekeerd voel je geen ongemak als de Qi en het bloed van je lichaam soepel door de meridianen stromen. De eenvoudigste manier om met dit probleem om te gaan, is tuina (massage). Waar je ook pijn voelt en drukt op die plek, je zult merken dat hoe meer je drukt, hoe minder pijnlijk het wordt, dat betekent dat de geblokkeerde meridianen opgelucht zijn.

 

  • Pijnlijkheid: Als een bepaald deel van het lichaam pijnlijk is of als het licht pijnlijk is na het trainen, betekent dit dat de meridianen in dit deel niet glad zijn en de bloedtoevoer vertragen. Op dit moment zal het gebruik van kloppen en massages op de zere meridianen de bloedstroom opnieuw stimuleren. Mogelijk vindt u potentiële symptomen zoals pijn of zwelling.

 

  • Zwelling: Zwelling wordt vaak veroorzaakt door bloedstasis en Qi-stagnatie. De omstandigheden geven aan dat de corresponderende meridianen verstopt zijn.

 

  • Koud: Naast een gevoel van koud aan het hoofd hebben sommige delen van het lichaam het koud, zoals koude handen en voeten het meest voorkomen. Dit is vaak het signaal van een geblokkeerde meridiaan. Omdat de lichaamstemperatuur wordt bepaald door de overdracht van qi en bloed. Wanneer qi en bloed uitbundig zijn, zal de lichaamstemperatuur normaal zijn. In het deel van het lichaam dat koud aanvoelt, is de meridiaan geblokkeerd en is de circulatie van het bloed moeilijk om dat deel van het lichaam te bereiken.

 

  • Warmte: De warmte die wordt veroorzaakt door een meridiaan barrière, manifesteert zich voornamelijk als lage warmte, droogte of lokaal abnormaal zweten in sommige delen van het lichaam. Dit komt omdat de meridianen zijn geblokkeerd en de warmte niet op de normale manier kan worden verplaatst.

 

  • Gevoelloosheid: De verdere ontwikkeling van een meridiaan barrière is gevoelloosheid! Als we bijvoorbeeld te lang in kleermakerszit zitten, verliezen de benen hun bloedcirculatie en zullen mensen pijn voelen. Vervolgens worden de meridianen en het bloed volledig geblokkeerd, waardoor een gevoelloos gevoel in de benen ontstaat. De doorgankelijkheid van de qi en het bloed zou worden hersteld door de zitpositie te veranderen.

 

 

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close