Moxibustie (Moxa)

Beoefenaars gebruiken moxa op meridiaanpunten met de bedoeling om de bloedsomloop door de punten te stimuleren en een vloeiendere bloedstroom en qi te induceren.

Er wordt beweerd dat moxibustie (moxa) verzacht tegen koude en vocht in het lichaam en effectief is bij de behandeling van chronische problemen, “gebrekkige aandoeningen” (zwakte) en gerontologie.

Moxibustie (moxa) kan nieuwe energie aan het lichaam toevoegen en kan zowel overmatige als gebrekkige omstandigheden behandelen.

Men kan acupunctuurnaalden gebruiken in combinatie met moxibustie (moxa), afhankelijk van de richting van qi-flow die ze willen stimuleren.

Er zijn verschillende methoden van moxibustie (moxa). Drie daarvan zijn directe littekens, directe niet-littekens en indirecte moxibustie.

  • Directe littekenvorming : men plaatst een kleine conus van moxa op de huid op een acupunctuurpunt en verbrandt deze tot de huid blaren, die vervolgens littekens na genezing.3747181_orig
  • Directe niet-littekens makende moxibustie : men verwijdert de brandende moxa voordat de huid verbrandt tot een litteken.
  • Indirecte moxibustie: men houdt een sigaar gemaakt van moxa nabij het acupunctuurpunt om de huid te verwarmen, of houdt deze vast op een acupunctuurnaald die in de huid is ingebracht om de naald te verwarmen. Er is ook stick-on moxa.

stuitligging-acupunctuur-voor-jou-nijmegen-sabina-rabbelier-van-tienen-zwangerschap-bevalling

 

 

cropped-logo1-1.jpg

%d bloggers vinden dit leuk:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close