Gua Sha (Scraping)

 

images-3

Gua sha (Scraping)

Gua sha(Scraping) is een traditionele Chinese medische behandeling. De Gua Sha techniek bestaat uit de huid te schaven om lichte petechiën te produceren om de qi-bloedsomloop te bevorderen, de lichaamsimmuniteit te verbeteren en het oververhitting’s effect te verminderen.

cursus-guasha-therapie

Door de behandeling wordt een ongezonde fysieke kwestie vrijgegeven uit de bloedstasis in vermoeide, stijve of beschadigde spiergebieden, en wordt er de nieuwe zuurstofrijke bloedtoevoer naar de gebieden gestimuleerd. Hierdoor zal de metabole cel worden gerepareerd en geregenereerd waardoor er genezing en herstel zal optreden.

steentjes

Gua sha (Scraping) wordt soms aangeduid als “schrapen”, “lepelen” of “munt slaan” , het heeft ook de beschrijvende Franse naam gekregen, tribo-effleurage.

Gua-sha (Scraping) is een techniek door herhaaldelijk op de huid te drukken met een gladde, stompe en botte voorwerp. De huid wordt meestal gesmeerd met massageolie of balsem. Als een schraapwerktuig wordt meestal een keramische Chinese soeplepel gebruikt, of verstompte dierlijke botten, waterbuffelhoorn, jade of zelfs een eenvoudige metalen dop met een stompe afgeronde rand. De gladde rand wordt geplaatst tegen het geoliede huidoppervlak en stevig ingedrukt en vervolgens omlaag bewogen langs het pad van de acupunctuurmeridianen.

fa4dd790ff4dd7386d7a73c952e0c244

In gevallen van vermoeidheid wordt Gua Sha gebruikt met een stuk gemberwortel gedrenkt in rijstwijn gebruikt om de wervelkolom van boven naar beneden af ​​te wrijven.

 

images-5

 

cropped-logo1-1.jpg

 

%d bloggers vinden dit leuk:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close