Acupunctuur

acupunture points

Acupunctuur

Traditionele acupunctuur omvat het inbrengen van de naald, of met moxibustion, of met cupping, en kan gepaard gaan met andere procedures zoals het onderzoeken van de tong, voelen van de pols en andere delen van het lichaam. Traditionele acupunctuur omvat het geloof dat een “levenskracht” (Qi) in het lichaam in lijnen circuleert, deze lijnen worden meridianen genoemd.

Acupunctuur

Het is een belangrijk onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM).

Het wordt het meest gebruikt voor pijnverlichting en om een breed scala van aandoeningen te behandelen. De meerderheid van de mensen die op zoek zijn naar acupunctuur voor musculoskeletale problemen, waaronder lage rugpijn, schouderstijfheid en kniepijn, etc.

images

Acupunctuur wordt over het algemeen gebruikt in combinatie met andere vormen van behandeling. Een typische sessie betekent dat in de meeste gevallen ongeveer vijf tot twintig naalden op verschillende acupunctuurpunten worden geplaatst, de naalden blijven tien tot twintig minuten op de plaats. Het kan worden geassocieerd met de toepassing van warmte, druk of elektrische stroom. Vaak worden de naalden met de hand gestimuleerd om een doffe, gelokaliseerde, pijnlijke sensatie te veroorzaken, die “de-qi” (得 氣) of “naaldgreep” wordt genoemd, een trekkerig gevoel wordt gevoeld door de acupuncturist en die gegenereerd is door een interactie tussen de naald en de huid .

*****************

Conform de deontologische code van de Belgian Acupunctors Federation, gebruik ik uitsluitend en alleen steriele wegwerpnaalden voor eenmalig gebruik met CE- markering.(Een product met de CE-markering geeft aan dat het voldoet aan de Europese eisen en normen over veiligheid en gezondheid )

 

cropped-logo1-1.jpg

 

%d bloggers vinden dit leuk:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close